پاورشل چیست؟

پاورشل Powershell چیست؟|تعریف – تاریخچه – چگونگی اجرا

پاورشل چیست؟

 یک فریم ورک انجام دستور خودکار است که توسط مایکروسافت ساخته شده. پاورشل ویندوز دارای خط فرمان و یک زبان اسکریپتینگ برای انجام دستورها است.نت فریم ورک آن می تواند با برنامه‌های دیگر ترکیب شود. پاورشل ویندوز بصورت خودکار و دسته‌ای پردازش می‌کند و باعث ایجاد ابزارهای مدیریت سیستم می‌شود. این برنامه شامل بیش از 130 ابزار خط فرمان استاندارد برای توابع است و به کاربران اجازه می‌دهد از طریق دسترسی به Model Model Object Model (COM) و ابزار مدیریت ویندوز (WMI) دستورها را در سیستم های محلی و از راه دور انجام دهند. خلاصه تعریف پاورشل powershell این است که پاورشل یک فریم است که بصورت خودکار دستورها را اجرا می‌کند و همچنین مدیریت تنظیمات این دستورات را هم برعهده دارد. این مقاله توسط وبسایت چهارراه کامپیوتر نوشته شده است.

تاریخچه powershell

حالا نگاهی به تاریخچه powershell می‌اندازیم. پاورشل ویندوز برای اولین بار در سال 2006 عرضه شد اما مشکلات فراوانی داشت بعد در سال 2008 نسخه نسبتا کاملی از آن منتشر شد. البته پاورشل هر سال چندین بار بروزرسانی می‌شود. تاریخ آخرین بروزرسانی آن جولای 2020 است.

پاورشل ویندوز چهار نوع دستور اجرا می کند:

  • cmdlet
  • کامندلت یا cmdlet در پاورشل یک دستور ساده است که یک تابع را اجرا میکند یا میتوان بدین شکل معنی کرد ،یک دستور ساده از کاربر به سیستم عامل یا یک برنامه برای انجام یک کار، مانند نمایش فایلها یا اجرای یک برنامه است.
  •  توابع  PowerShell
  • اسکریپت های  PowerShell

برنامه های اجرایی

powershell  دستورها را با استفاده از Cmdlet به طور خودکار انجام می‌دهد. آنها عبارتند از: رابط‌های برنامه نویسی نت (API) که به عنوان دستورات سیستم و اجرای توابع خاص ظاهر می‌شوند. این دستورات  PowerShell  اهداف را بصورت جداگانه پردازش می‌کنند. دستورات پاورشل نقش گیرنده را دارند و نتایج بدست آمده را دریافت می‌کنند Cmdlet  های موجود در هر یک از مجموعه‌ها به ترتیب توسط PowerShell  اجرا می‌شوند. این دستورات پایه براساس Cmdlet یا PsCmdlet ها هستند. هنگامی که یک cmdlet اجرا می‌شود ، روش های ProcessRecord ، StartProcessing   و EndProcessing  به کار گرفته می‌شود

. cmdlet پیاده سازی شده با یکی از این روش‌ها کار می‌کند.ترکیب ویژگی‌های NET و  Cmdlet منجر به مشخص کردن نام cmdlet می‌شود. یعنی با ترکیب این دو نام دستور cmd مشخص می‌شود. cmdlets های دسترسی به داده نت از دستورهای API بطور مستقیم استفاده می کند. البته ممکن است زیرساخت پاورشل ویندوز را هم بکار ببرند. در صورت استفاده این دستور ها از پاورشل آنها می توانند داده ها را بوسیله مسیرهای خاصی در اختیار کاربر قرار دهد.رابط خط فرمان پاورشل تعاملی است. پاورشل ویندوز به کاربر این امکان را می دهد تا نامهای مستعاری برای cmdlets ها تولید کند این نام ها یا دستورات مستعار بعدا توسط پاورشل به دستورات اصلی تبدیل می‌شوند.

خط انتقال چیست؟

خط انتقال یک مفهوم بسیار مهم در پاورشل ویندوز است. خروجی یک فرمان بوسیله اپراتور خط انتقال به فرمان بعدی منتقل می‌شود. برخلاف خط انتقال یونیکس ، دستورات تایپی منتقل شده یک رابطِ پایدار دارند که ساختار‌شان را در حین پروسه حفظ می‌کند و نیازی به تشریح دستورها نیست (برای داشتن رابطِ پایدار در یونیکس باید حتما تشریح دستورها را تایپ کرد).

کار توابع پاورشل ویندوز چیست؟

کار توابع پاورشل ذخیره سازی داده‌ها و تهیه خروجی است. خروجیی cmdlet یعنی همان خروجی‌ای که توسط توابع بدست آمده در آخر تبدیل به یک خط انتقال cmdlet Out-Default  می‌شود ، که دستور رندر شده را روی صفحه نمایش به کاربر نشان می‌دهد.

محیط پاورشل

PowerShell 2

مایکروسافت PowerShell 2 را به طور پیش فرض در ویندوز 7 و ویندوز سرور 2008 R2 نصب کرده است. ورژن دوم پاورشل شامل دویست و چهل cmdlet است همچنین تغییراتی در زبان برنامه نویسی و API  آن هم انجام شده‌است. ویژگی‌های جدید اضافه شده در ورژن دوم پاورشل عبارتند‌ از:

  • Language Data  : این بخش زیر مجموعه‌ای از زبان برنامه نویسی پاورشل است و اجازه می‌دهد تا تعاریف داده از اسکریپت جدا شوند. کار دیگری که انجام می‌دهد ورود  منابع رشته ای در زمان اجرا به اسکریپت است.
  • Remoting PowerShell : این ویژگی با استفاده از workstation managment ، cmdlets ها و اسکریپت‌ها را از راه دور کنترل می‌کند.
  • Script Debugging  : این ویژگی مشکلات بوجود آمده درون استکریپت و توابع را پیدا می کند.
  • Background Jobs : به صورت غیر همزمان فرمان‌های پشت سر هم را اجرا می‌کند.
  • Network File Transfer : فایلها را بین دستگاه ها به اشتراک می گذارد.
  • Modules : اسکریپت‌ها  را در واحدهای قابل استفاده مرتب و پارتیشن بندی می کند.
  • Transaction : این ویژگی cmdlets ها را مجبور به انجام تبادل می کند.
  • Scriptcmdlets  :اینها cmdlet هایی هستند که با استفاده از PowerShell Language Scriptting Language  طراحی شده‌اند.
  • Eventing  : رویداد‌ها را گزارش می دهد.
  • Integrated Scripting Environment : بخش‌های منتخب اسکریپت را اجرا کرده و یک پاورشل ویندوز مبتنی بر GUI را راه اندازی می‌کند.

چگونگی اجرای پاورشل powershell در ویندوز 10

 

راه اول: با جستجو کردن آن را باز کنید

در کادر جستجو نوار وظیفه کلمه win را تایپ کنید و در نتایج، powershell  را انتخاب کنید.

 

راه دوم : آن را از طریق Run اجرا کنید

run را باز کنید ، در کادر خالی کلمه powershell را بنویسید و روی OK کلیک کنید.

 

راه سوم: آن را از طریق cmd اجرا کنید

کامند پرامپت یا همان cmd را اجرا کنید ، بنویسید powershell و دکمه Enter را فشار دهید.

 

راه چهارم: از طریق This PC آن را اجرا کنید

This PC را باز کنید و بعد به این آدرس بروید

 Local Disk: (C:)/Windows/System32/WindowsPowerShell/  وقتی که به این آدرس رفتید روی پاورشل ویندوز دو مرتبه کلیک کنید.

 

5 1 vote
امتیازدهی به مقاله
دنبال کردن
اطلاع از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x