انواع دسته بندی لپ تاپ بر اساس نوع کرکرد
اگر برای خرید لپتاپ در حال دست دست کردن هستید و در حال جستجوی لپتاپ مناسب برای نیازتان هستید، توصیه میکنم حتما این مقاله را مطالعه کنید.
در یک جمع بندی ساده میتوان تمامی لپتاپهای موجود در بازار را براساس کاربرد و نیاز تقسیمبندی کرد.
لپتاپها در ردهبندیهای مختلفی با کاربردهای خاص تولید میشوند، یکی از این تقسیمبندیها، ردهبندی براساس کاربرد لپتاپها برای مشاغل و حرفههای مختلف است.
بر این اساس لپتاپها را میتوان به پنج دسته تقسیمبندی کرد
۱- عمومی
لپتاپهای عمومی برای کارهای عمومی ساخته میشوند و برای کارهای حرفهای مناسب نیستند. این دسته مناسب هرگونه کار غیرتخصصی مثل وبگردی، کار کردن با نرمافزارهای بسته آفیس مثل Word یا Excel و … است.. خصوصیات اصلی آنها قدرت پردازشی متوسط، قیمتهای مناسب و اندازه متوسط آنها است.
۲-مالتیمدیا
مهمترین ویژگی این لپتاپها صفحهنمایش قوی و کیفیت صدای عالی آنهاست.
صفحهنمایش این لپتاپها دارای زاویه دید بالا،کیفیت ساخت بالا و رزولوشن بالای تصویر در حد FullHD یا ۴K است. کیفیت صدای عالی این لپتاپها نیز به خاطر تولید بلندگو توسط شرکتهای بسیار مطرح مثل Sony،JBL است. بیشترین کاربرد این لپتاپها برای مشاهده عکس، فیلم و پخش موسیقی است. از خصوصیات دیگر این لپتاپها میتوان به تنوع پورت خروجی صدا و تصویر اشاره کرد. این لپتاپها دارای قدرت پردازشی متوسط رو به بالا هستند تا بتوان ویرایش صوت و تصویر را نیز با آنها انجام داد و از خروجی صدا و تصویر لذت برد.
اگر اهل فیلم و سریال و موسیقی هستید، خرید لپتاپ از این دسته را توصیه میکنم.
۳-تجاری
لپتاپهای تجاری مختص مدیران هستند. مدیران معیارهای متفاوتی نسبت به کاربران عادی دارند و در خرید لپتاپ با آنها توجه میکنند. برای یک مدیر ظاهر، سبکی و امنیت لپتاپ، بسیار مهمتر از قدرت پردازشی آن است. مدیران قرار نیست کارهای پردازشی سنگین انجام دهند چون این کار را به کارمندان خود محول کردهاند. ولی برای یک مدیر بسیار مهم است که امنیت اطلاعات داخل لپتاپش فراهم باشد و حتی در صورت گمشدن لپتاپ، اطلاعات توسط دیگران قابلاستفاده نباشد. پس مدیران ترجیح میدهند امکاناتی مانند حسگر اثرانگشت و TPM بر روی لپتاپ وجود داشته باشد تا اینکه لپتاپ دارای قدرت پردازش فوقالعاده باشد. این لپتاپها سبک و دارای صفحهنمایش حدود ۱۲ تا ۱۴ اینچ هستند.
یا Trusted Platform Module، یک چیپست سختافزاری است که بر روی مادربرد قرار دارد و محتویات هارددیسک را برای کار با همان مادربرد قفل میکند. بدین معنی که در صورت جدا شدن هارددیسک از لپتاپ یا کامپیوتر شما، اطلاعات موجود بر روی هارددیسک بر روی هیچ کامپیوتر دیگری قابلمشاهده نیست.
۴-حرفهای
این نوع لپتاپها برای مهندسین، طراحان گرافیکی، طراحان وبسایت و صاحبان کسبوکار طراحی میشود. قدرت پردازشی بسیار بالا، کارت گرافیک قوی و صفحهنمایش خوب از مهمترین ویژگیهای این دسته است. این لپتاپها دارای هارددیسکهای با ظرفیت بالا، حافظههای SSD قوی و حافظه Ram بالا هستند تا لذت کار را با سرعتبالا تجربه کنید. معمولاً این لپتاپها سنگینتر و ضخیمتر از دستههای قبلی هستند و این سنگینی و ضخیم بودن به دلیل استفاده از قطعات قویتر و باطری با ظرفیت بالاتر نسبت به دستههای است.
اگر قصد خرید لپتاپ دارید تا بتوانید با لپتاپتان همه کار انجام دهید، این دسته بهترین انتخاب برای شما است.
۵-بازی
آخرین دسته لپتاپها همانطور که از نامشان پیدا است مختص کسانی هستند که میخواهند با لپتاپ، بازیهای حرفهای انجام دهند. این دسته را میتوان قویترین و گرانترین لپتاپهای جهان دانست. قدرت پردازش بسیار بالا، کارتهای گرافیک بسیار قوی و مختص بازی، صفحهنمایش بزرگ و بسیار باکیفیت، طراحیهای زیبا و امکانات جانبی کامل از مهمترین خصوصیات این لپتاپها است. مدل مرجع این لپتاپها سنگین و گران است ولی امروزه مدلهای سبکتر و ارزانتری از آنها نیز در حال تولید است.
کاملاً واضح است که این لپتاپها مخصوص بازی طراحیشدهاند، اما یادتان باشد که این دستگاه قادر به انجام محاسبات بسیار سنگین و پردازش گرافیکی مانند تدوین فیلم یا اجرای پروژههای سهبعدی با نرمافزارهایی مثل ۳DMax است.
پس این دسته مناسب کاربرانی غیر از بازیکنهای حرفهای نیز هست.